Élménybeszámoló – Balatongyörök I.

Az indulás napján az odafelé vezető úton érintettük Balatonedericset, ahol az Afrika Múzeum látványosságaival ismerkedtünk meg. Ezt követően elfoglaltuk a szállást, egy kiadós sétát tettünk Balatongyörökön, ellátogattunk a strandra is. Az idő sajnos nem volt kedvező számunkra, így nem tudtunk fürdeni.

Másnap Keszthelyre látogattunk el, egy rövid városnézés után ellátogattunk a Festetics Kastélyba, ahol remek idegenvezetéssel megismerkedtünk a múlt történelmével. A délutáni órákban érkeztünk vissza a szállásra, majd kisétáltunk a strandra, ahol sajnos az idő még mindig nem volt a legideálisabb a fürdőzéshez, de már melegebb volt, így a bátrabbak belemerészkedtek a Balatonba.

Táborozásunk harmadik napján ellátogattunk a Szép Kitátóhoz, ahol gyönyörű táj tárult elénk. Délutánra már sokkal jobb időnk volt, így a nap hátralévő részét a Balaton partján töltöttük. Ekkor már mindenki önfeledten élvezhette a jó időt és a kellemes vizet.

A negyedik napon ellátogattunk Balatonmagyaródra, ahol a Kapolnapusztai Bivalyrezervátum látványosságait tekinthettük meg. Csoportokban szemlélhettük meg a természet csodáit. Délután a jó időt kihasználva újra megmártóztunk a Balatonban, egészen vacsoraidőig a strandon tartózkodtunk.

Az utolsó napunkon már összecsomagoltunk, és reggeli után elhagytuk a szállást. Hazafelé megálltunk Balatongyörökön a Kajdi Kristály üzemben, ahol a szemügyre vehettük Kajdi Imre üvegcsiszolómester munkáját.

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük